Boktips

PappaBarn - Boktips

Boktips är platsen för dig som vill läsa lite mer. Här får du boktips baserade på böcker som PappaBarn tycker är läsvärda!

Snabbnavigera | Hem | Vårt arbete | Boktips

Lyckligt skild

Magnus A & Marit D - Lyckligt skild

Lyckligt skild: hitta den kloka vägen före, under och efter separationen
av Magnus Abrahamsson, Marit Danielsson

Köp den här

Hur vet man när förhållandet inte går att rädda? När har man rätt att gå? Krävs svek, otrohet, dåligt sexliv - eller räcker en känsla av att livet borde vara något mer? Med värme och skärpa beskriver författarna de kärlekstvivel vi alla kan drabbas av. De vänder och vrider på perspektiven, ger klarsynta råd och helt nya verktyg för krisande kärlekspar. Är varannan vecka-livet optimalt? Orkar jag behålla kontakten med mitt ex? Hur hantera svartsjuka, skuld, rädsla för ensamhet - och hur blir jag stark igen?

Vårdnad, boende och umgänge

Mats Sjösten - Vårdnad, boende och umgänge

Vårdnad, boende och umgänge samt verkställigheten av sådana avgöranden och överenskommelser
av Mats Sjösten

Köp den här

"Vårdnad, boende och umgänge" behandlar mycket utförligt reglerna i 6 och 21 kap. föräldrabalken. Boken kan läsas från pärm till pärm eller användas för att söka svaret på en särskild fråga.

Bara en pappa - Ensam pappa i Ingen Mans Land

Gert Nathaliespappa - Ensam pappa i ingen mans land

Bara en pappa
Ensam pappa i Ingen Mans Land

av Gert Nathaliespappa

Köp den här

I debutromanen får du som läsare ta del av den sanna berättelsen om en skild pappas kamp för rätten att ha en nära och trygg relation med sin dotter.

Barnets rätt till familjeliv

Lena Hellblom Sjögren - Barnets rätt till familjeliv

Barnets rätt till familjeliv
25 svenska fallstudier av föräldraalienation

av Lena Hellblom Sjögren

Köp den på Bokus

Pappa Utan Barn

Pappa utan barn

Pappa Utan Barn

Köp den på Bokus

När Johan träffar Maria får han den familj han alltid velat ha. Men relationen utvecklas till en mardröm och efter skilsmässan blir Maria allt mer ovillig att låta honom träffa barnen Björn och Niklas.

Vårdnadstvisten blir för Johan en kamp om att överhuvudtaget få umgås med sina barn, medan Marias försök att skilja barnen och deras pappa får god hjälp av de svenska myndigheterna.

I mitten hamnar sönerna Björn och Niklas som inte förstår varför pappa försvinner. Pappa utan barn är en personlig berättelse om ett ständigt aktuellt problem. Här kommer en pappa själv till tals, med all sin sorg, ilska, längtan och frustration.

Det är ett inlägg i debatten om de frånskilda fädernas rätt som syftar till att sätta papporna i fokus.