Artiklar i media

De slåss för barnen

Fars dag 2016 Fars dag 2016
Norrköping Barn behöver sina bägge föräldrar, speciellt om föräldrarna väljer att gå skilda vägar. Det anser föreningen PappaBarn, som arbetar för att samhället ska se till barnets bästa.

Under Fars dag befann sig PappaBarn runt om i landet och delade ut information om barns situation i vårdnadstvister.

Läs artikel här

Källa: nt.se

Snabbnavigera | Hem | Vårt arbete | Artiklar | Artiklar i media

Pappor plockas bort från barnen

Insändare En uppsats från Uppsala universitet ”Vårdnadstvister i praktiken” visar att det oftast är mamman som startar vårdnadstvisten och att mammans vanligaste yrkande är ensam vårdnad med samarbetsproblem med pappan som grund.
271 vårdnadsmål från tingsrätter i Sverige, perioden januari 2012 till mars 2013 undersöktes. I 62 procent av fallen var det mamman som startade vårdnadstvisten och i 88 procent av dessa stämningar yrkade mamman på ensam vårdnad och i 64 procent av fallen var skälet samarbetsproblem med pappan.


Läs artikel här

Källa: mitti.se

Barnen ska ha rätt till sina pappa också

PappaBarn - Fars dag

Barns bästa, vad är det?

Barns bästa, vad är det?
Debatt Uttrycket barnets bästa används för att göra det möjligt att skilja barn från en förälder som de älskar och saknar. Socialtjänst och domstolar blundar för långsiktiga konsekvenser, menar föreningen PappaBarn.

Barnets bästa skall vara avgörande för alla beslut hos socialtjänsten och i domstolarna gällande barnets vårdnad, boende och umgänge. Ofta används uttrycket för barnets bästa slentrianmässigt. Uttrycket är svårt att argumentera emot, men vad betyder det?

Läs artikel här
Källa: corren.se

Socialtjänsten har en förlegad syn på pappor

Debatt | Vi kämpar för att barn inte ska förlora sina pappor när föräldrarna separerar. Det är dags för de ojämställda strukturernas företrädare som finns inte minst inom socialtjänsten att inse att de har en förlegad syn på pappor, skriver Anders Fors, ordförande föreningen Pappabarn.

Läs artikel här
Källa: dagenssamhalle.se

PappaBarn står upp för papporna

NyheterHallå där: Anders Fors, ordförande för föreningen PappaBarn som har kongress i Telefonplan lördagen den 9 april.

Läs artikel här
Källa: mitti.se